Vintertest:Nya Suzuki Grand Vitara

website_banner_bilmagazinet.gif

Vår nästa biltest går också i 4Wd segmentet. Vi har inlett en motortest av Suzuki Grand Vitara med en 2,4 liters fyrcylindrig motor. En glad motor som svarar bra med sina 169 hästar.

Witara inledning 017.JPG

Vi har kört på oplogade vägpartier och vår Suzuki trevs som fisken i vattnet. Både med hör och låg fyrhjulsdrift så tar bilen sig fram väldigt bra, och den har även lyckats klättra över snövallar utan att förlora fästet. Däcken spelar en stor roll även på en fyrhjulsdriven bil och Vitaran har Nokia Hakkepelitta 18 tum vilket höjer markfrigången yttrligare.

Läs mer om vår pågående test: www.bilmagazinet.se

Lite nyheter till kommande bilmässan i Genéve
Nu kommer det lite skvaller om nys modeller inför kommande bilmässan i Genéve. Volvo visar upp sin  nya S60. Audi kommer att visa upp sin nya A1:a.....

Även Porsche har flera trevliga nyheter, där bland annat en hybrid.

Läs mer: www.bilmagazinet.se 


Motortest: Volvo XC60 4WDNu kan man läsa motortestet av Volvo XC60 4WD D5. En härlig bil att köra och fin prestanda.
XC60_Front.JPG

Volvo har verkligen lyckats med sin nya Cross over. Motorn en femcylindrig Dieselmotor med dubbelturbo och dubbla bränsleinsprutning. Vridmomentet ligger på 420Nm och fyrhjulsdriften får leka med 205 hästar, så det rör på sig när man hittar gaspedalen.

Läs mer om XC60:an
Länk: www.bilmagazinet.se

Nya SEAT Ibiza ST Kombi

website_banner.gif

Nu har Volkswagen ägda spanska Seat lanserat en ny Combi av modellen Ibiza. Combin har fått nya designdrag för att locka de mer trendmänniskorna som precis har skaffat familj och Labrador, och tycker att en V70 är alldeles för gubbig för deras smak.

seat3_large.jpg

Läs mer på Bilmagazinet: www.bilmagazinet.se

Garagebesök hos Street& Cruisin Club i Halden i Norge


Nu är vi klara med vårt reportage från motorsällskapet från Halden. Över 40 härliga bilder av både klassiska amerikanska pärlor från 50-60 och inte minst sjuttiotalet. Finns lite bilder på en Ferrari 308 GTB samt en härlig Merceds 280SL från 1971.

MASKINREPORTAGE: BG Stone i NorgeNu är reportaget klart på Entreprenadmagazinet.se


Backe -stenkross-18 500pixl.JPG

Lite läsning om krossverksamheten i Norge, där man krossar singelgrus för att exportera med båt till Danmark. Intressant maskinpark med en hjullastare Cat 988 som är bland de större modellerna(Se bild ovan). Bandgrävare så har de bland annat en OK med en maskinvikt på 110 ton.

Gå in och läs hela artikeln: www.entreprenadmagazinet.se

Porsche öppnar Service Center i EskilstunaPorsche öppnar en serviceanläggning i Mälardalen längs E20. Idén till satsningen står två bröder bakom och heter Johan och Mikael Oscarsson som sedan tidigare driver Motorcentralen. Den nya serviceanläggningen beräknas öppna i april.

Med andra ord, det blir en ny samlingsplats för svansmotor ägare som har Ferdinan Porsche som sin favorit guru.

Läs mer om detta: www.bilmagazinet.se

Läs nya reportaget om Timmerlastaren Liebherr A934

Nu har vårt reportage kommit ut i nya Entreprenadmagazinet, om 35 ton tunga Lieberr A934 som lossar 2000 kubik timmer per dygn på pappersbruket vid Halden i Norge.

Norskaskog-Halden-16 500pixl.JPG

Ni kan läsa mer om detta på: WWW.entreprenadmagazinet.se


Läs nya Motortestet: Dacia pickup Diesel

website_banner.gif

Nu har vi provkört nya Dacia pickup och har naturligtvis lite synpunkter om den. Den nya pickupen kanske blir en ny försäljningsbom som Skoda fick med sin lilla transportbil slutet av nittiotalet. Tillverkning las ner 2001, mycket för att Volkswagen upptäckte att konkurrensen blev för tuff för deras VW Caddy pickup. Samtidigt som koncernen hade kommit ut med en ny modell av deras caddy.

Dacia Halden 004 750pix.JPG

Så mycket kan man säga om dennna lågpris pickup, efter att ha kört nästan 200 mil. Med tanke på priset så får man mycket bil för pengarna, frågetecknet stannar vid kvalitén. Å andra sidan så finns det inte så mycket tekniska finesser som kan börja krångla, och som transportbil för rörpulare, maskinförare, målare så är det helt okej om man inte har stora krav.

Läs mer om biltestet på: www.bilmagazinet.se eller www.entreprenadmagazinet.se


RSS 2.0