Dubbfritt i Stockholm är en politisk idioti!



Så där, nu har politikerna lyckats igen. From 1 januari så får man inte köra med dubbdäck på Hornsgatan i Stockholm. Första idiotiska lag som vann laga kraft år 2010. En borgerlig idé utan något ansvar i botten, eller är det pms-härdsmälta som Ulla Hamilton (M) från Stockholms stadsmiljö och trafikborgarråd har drabbats av och kastar ut detta på oss bilister? Dessutom ha mage att påstå att detta är en miljöfråga!

Vad som mest är helt uppåt väggarna är att kvinnan bakom denna brillianta idé påstår på fullaste allvar att med detta förbud så renar man luften från partiklar som till och med har blivit döpt till PM10, tjusigt! Vet människan över huvud taget vad hon pratar om? Däckbranchen, NTF, Transport, Motormännen, till och med polisen skakar på huvudet och sågar detta fullständigt, och inte minst vår kära Robert Collin, polarn för Aftonbladet.

Nej, det är dags att kliva ur bilen och säga att nu är det nog.


Med detta förbud mot dubbdäck på Hornsgatan så kommer trafiken att öka flerfallt på de övriga gatorna, främst på de gator som har anknytning till Hornsgatan och för inte tala om all onödig bilkörning som blir när man måste ta andra vägar för att ta sig sig till punkt B. Tillkommer även att vi får mer parkeringsproblem än tidigare, fler olyckor kommer att ske, framförallt vid övergångställen och likande.  Var det någon som sa dubbfritt nar det var -18 grader i morse?

I Stockholm finns det för många bilister som inte kan eller för den delen accpeterar att det är halt på våra gator. Dessa bilister har ännu mindre möjlighet att få stopp på sitt fordon när det verkligen gäller. Dubbdäck har det säkraste väggreppet totalt sätt på våra vintervägar. Att sedan dubbfria däck har blivit bättre med åren det råder ingen tvivel om. Men så bra är de inte så man kan lagstadga ett dubbförbud på Hornsgatan och sedan slå sig över brösten och gapa att man är miljövän.

Det finns ingen försvar över (M) Ulla Hamiltons ogenomtänkta idé, för inte säga helt helt galna. Detta blev en politisk smörkampanj för att flirta med allt fler miljövänner från motståndspakten Miljöpartiet och därmed locka till sig fler väljare. Speciellt när borgarna övergav svensk bilindustri.

www.bilmagazinet.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0