Rekordstark Opel Astra


Nya Opel Astra GTC blir ännu vassare: toppversionen av den nya sportkupén kommer sommaren 2012 i form av en högpresterande OPC-version (Opel Performance Center). Astra OPC drivs av en direktinsprutad 2-liters turbomotor som levererar en maxeffekt på hela 206 kW/280 hk och ett maximalt vridmoment på mäktiga 400 Nm. Det här kraftpaketet ger Astra OPC en toppfart på 250 km/h. Aldrig tidigare har en Astra varit så snabb.     Läs mer


Volkswagen startar testerna av nya Polo R WRC
Volkswagen har framgångsrikt startat testerna av Polo R WRC – den rallybil som man ska delta med i rally-VM (WRC) från och med år 2013.

Läs mer


Kia bygger en tredje fabrik i Kina
Den struktuella utvecklingen i Kina fortsätter. Kia Motors sätter spaden i jorden för att bygga sin tredje bilfabrik i ordningen. Efterfragan på bilar tar inte slut i den välbefolkade landet Kina och Kia Motors ser sina möjligheter i det.

Läs mer

Nya Volkswagen CC tar steget in i lyxklassen
Med uppdaterad design, nya innovationer och utökad standardutrustning tar nya Volkswagen CC steget in i lyxklassen. Bilen lanseras i Sverige under våren 2012.

Läs mer

Nya uppgraderade Mazda3När den första Mazda3 presenterades 2003 var detta mer än en fortsättning av Mazdas långa historia i den mindre mellanklassen. Det var istället en stor förändring, nästan en revolution. Den nya kompaktbilen såg sportigare ut än de flesta konkurrenter på den tiden och den var spännande och rolig att köra.

Läs mer

Oslo Motor Show 2011 Här är vinnarna!


Med en besökssiffra på 28.511 blev Oslo Motor Show 2011 en succé. I tre dagar har Norges Varemesse i Lillestrøm innehållit de bästa bilarna, motorcyklarna och lastbilarna från hela Norden.

Läs mer

Lexus - favorit bland tyska bilägare


Lexus är nu det bilmärke som har de flesta nöjda ägarna i Tyskland. Det framgår av den tyska bilklubben ADACs årliga undersökning, där Lexus petade ner fjolårsvinnaren Subaru till andra plats. Endast två tyska bilmärken finns med på topp tio-listan.

Läs mer

Fyrhjulsdrift allt populärare för svensk vinterkörning


Alltfler uppskattar fyrhjulsdriftens fördelar på svenska vintervägar. I Sverige har antalet sålda bilar med fyrhjulsdrift ökat markant, från att var tionde såld bil under 2005 var fyrhjulsdriven till att var femte såld personbil under 2011 har fyrhjulsdriftsteknik.

Läs mer

RSS 2.0