Aston Martin Virage utsedd till ‘Classic Car of the Future’
Virage lanserades bara för några månader sedan, men har redan blivit prisad i Tyskland. Läsarna av Auto Bild Klassik håller Virage högt i Classic Golden Steering Wheel 2011.

Läs mer

Mer framtida show kring rally-SM
Eventmakaren Mats Jägerhult och marknadsföraren Olof Kånge ska tillsammans med Svenska Bilsportförbundet utveckla rally-SM. Målet är att skapa ännu mer show runt tävlingarna.

Läs mer

Rallyfilm: DM-tävlingen Malmjärn Runt Arrangör Hofos MS - Bilmagazinet
Så nu är vi klara med filmredigeringen av vår rallyfilm från DM-tävlingen Malmjärn Runt. Filmen går att se på nyhetsidan eller under katogori "Film" Den går också att se på You Tube.

Läs mer


Sveriges 55 farligaste vägar kartlagda


I nästa nummer av tidningen På Väg* publiceras en unik sammanställning över 55 av Sveriges farligaste vägar. På dessa vägar dödas eller skadas hundratals människor varje år.   Läs mer

Nya Skoda Citigo: en liten SKODA för stadstrafik - "City Clever"
Skoda fortsätter sin produktoffensiv genom att införa sin sjunde modellinje. Med 3,56 meter långa Citigo kliver den tjeckiska biltillverkaren in i A00-segmentet. Entrén sker på den inhemska tjeckiska marknaden redan i år med en svensk lansering under september 2012.

Läs mer

Från Murmansk till Uddevalla på 70-liter diesel i nya Ford Mondeo Econetic
2161,5 km visade trippmätaren i Ford Mondeon när den stannade utanför Uddevalla i söndags kväll, efter att ha kört från Murmansk i Ryssland på en tank 70 liter diesel.

Läs mer

Mazda2 SKYACTIV vald till Japans bästa miljöbil


Nya SKYACTIV-motorn har gett Mazda2 ett lyft på hemmamarknaden i Japan. Under första månaden såldes mer än dubbelt så många, 13.500 mot 6.000 i försäljningsplanen. Dessutom har Mazda2 13-SKYACTIV redan utsetts till Japans bästa miljöbil!

Läs mer

Fredrik Ekblom klar för Volvo Polestar Racing
Volvo Polestar Racing kan idag bekräfta att man har skrivit ett treårigt avtal inför 2012 med trefaldiga STCC-mästaren Fredrik Ekblom som därmed ansluter sig till Volvos förarstall med förarna Robert Dahlgren och Tommy Rustad.

Läs mer


NGK exklusiv leverantör av tändstift till ny motor från Mercedes-Benz
Mercedes-Benz har valt att använda NGK i den nya 4-cylindriga M270-motorn, utvecklad för nya Mercedes B-klass som lanseras under IAA-mässan i Frankfurt.Tändstiftet är ett speciellt stift som innehåller dubbla ädelmetaller och har NGK´s nya toppnippel: SILZKFR8A7S.

Läs mer

Mitsubishi expanderar i Stockholm


Mitsubishi förstärker återförsäljarnätet genom att utöka samarbetet med Svenska Bil. Eftersom försäljningen gått över förväntan i deras anläggning söder om Stockholm börjar Svenska Bil nu även sälja Mitsubishi i sin anläggning i Akalla, norr om Stockholm. Premiären äger rum på lördag den första oktober. Därmed har Mitsubishi nu totalt fem återförsäljare i Stockholms­regionen.

Läs mer

Rydell STCC-mästare 2011- Protester avslogs
Det blev Rickard Rydell tog hem STCC-titeln 2011 efter en rysare som fick publiken att sitta som på nålar. Ena stunden var det rivalen Fredrik Ekblom, Team biogas.se, som toppade mästerskapet, nästa var det Rydell. En riktig fight ända fram till mållinjen.

Läs mer


Fortsatt försäljningsrekord för Hyundai i Europa
Hyundai har gasen i botten. Enligt siffror från branschorganisationen ACEA registrerades 27 376 nya Hyundai i Europa under augusti, vilket är en ökning med 18,3 procent jämfört med samma månad 2010 och en marknadsandel på 3,5 procent

Läs mer

Sista STCC-tävlingen för Volvo i helgen och ny chans till guld
Efter 23,786 racingkilometer i STCC tar Volvo Polestar Racing steget vidare till Swedish Racing League by TTA till 2012. Och man vill göra det som mästare.

Läs merTomas Engström hoppas på Mantorprepris i STCCI våras var Tomas Engström trea i båda racen på Mantorp Park.
När STCC avslutar säsongen på samma bana är målet en repris på vårtävlingen.

Läs mer

Fords nya dörrkantsskydd skyddar mot bucklor och repor
Ford introducerar en ny funktion som skyddar mot bucklor och repor – ett problem som är vanligt i Europa, där vi hittar några av världens smalaste gator och parkeringsplatser.

Läs mer

Biltest film: Skoda Octavia Green - BilmagazinetNu har vi satt ut filmen av vårt biltest med nya Skoda Octavia Green. Ni finner den på http://www.bilmagasinet.se eller http://www.bilmagazinet.se/pages/filmer.php

/Redaktionen


Premiär för nya Audi A5 DTM
Efter V8 quattro (1990 till 1992) och A4 (2004 till 2011) väljer nu Audi att sätta in en 2-dörrars coupé i DTM, det mest populära öppna standardvagnsmästerskapet i världen. Nya Audi A5 DTM, som internt på Audi Sport går under beteckningen ”R17”, är byggd i enlighet med det tekniska reglemente som träder i kraft säsongen 2012. Fokus i projektet har legat på säkerhet, utvändig design samt en reduktion av kostnaderna med upp till 40 procent.

Läs mer


Chevrolet rustar för STCC final
I helgen ska det avgöras – vem som till slut kan titulera sig STCC-mästare 2011. Efter åtta deltävlingar, 16 individuella lopp och nästan 300 racingvarv återstår bara ett enda stopp på årets STCC-kalender; Grande Finale på Mantorp Park.

Läs mer


Audi RS 5 – nu ännu vassare
Audi RS 5 Coupé erbjuder en kraftfull sportbils styrka och vägegenskaper – förpackat i en förföriskt vacker coupé. Med vässad design och nya tekniskt avancerade tillval är Audi RS 5 nu skarpare än någonsin.

Läs mer

Scirocco R-Cup: Ola Nilsson snabb på Oschersleben
Två fjärdeplatser blev resultatet för Ola Nilsson i helgens race på Oschersleben i Volkswagen Scirocco R-Cup. Därmed behåller Ola sin andraplats totalt i mästerskapet inför avslutningen på Hockenheim.

Läs mer


Begagnat ökar inom bilhandelnNybilsregistrering och orderingång fortsätter att ligga på goda nivåer. Även begagnatförsäljningen hittills i år har ökat, enligt MRF.

Läs mer


Unik JAS Gripen-flygning ger Ekblom energi inför STCC-finalen
STCC-finalen närmar sig med stormsteg. Som en del i uppladdningen letar mästerskapsledande Fredrik Ekblom, Team biogas.se, efter den rätta känslan. Han hittar den i säsongens alla framgångar på racerbanan men också i minnet av årets fartupplevelse nummer ett: dagen då han fick det unika möjligheten att själv flyga en JAS 39 Gripen.

Läs mer


STCC och Ring Knutstorp skriver treårsavtal
AB Motorbanan Ring Knutstorp har skrivit avtal med STCC AB om fortsatta tävlingar under de kommande tre åren.

Läs mer

Ännu ett hattrick för Audi i DTM på Oschersleben
Två veckor efter triumfen i regnet på Brands Hatch knep Audi för andra tävlingen i rad de tre pallplatserna i Oschersleben. Svenske Mattias Ekström imponerade och tog säsongens andra seger framför Audiförarna Martin Tomczyk och rookien Edoardo Mortara.

Läs mer

Världspremiär för Subaru XV


Subarus nya crossover fick ett mycket positivt mottagande på årets bilsalong i Frankfurt. Subaru XV höjer ribban i C-segmentet och sätter ny standard för såväl bränsleförbrukning som för körbarhet. Faktum är att Subaru XV är både snålare och renare än många enbart framhjulsdrivna konkurrenter i klassen.

Läs mer

Nya möjligheter för verkstäderna med nyheter från Castrol


Med nya tjänster och en helt ny avancerad olja från Castrol kan verkstäderna ge sina kunder bättre service och därmed öka sina vinster. Castrol Professional är ett helt paket med produkter och tjänster som förbättrar kundernas serviceupplevelse.

Läs mer

Omröstning kring störst bilsportprestation
Kenneth Hansen, Kenny Bräck eller Tina Thörner? Bilsportfolket har valt vilka tio som går vidare i omröstningen om ”Största bilsportprestationen”. Vinnaren äras i Blå Hallen den 19 november.

Läs mer

Team biogas.setill final med STCC-mästare i fjärdebil
Team biogas.se kraftsamlar inför STCC-finalen på Mantorp Park 23-24 september. I kampen om mästerskapstitlarna kommer teamet till start med en fjärde Volkswagen Scirocco. Bakom ratten placeras en tidigare mästare, rutinerade Thed Björk!

Läs mer


Företagsinformation från Suzuki i samband med 2011 Frankfurt MotorshowEfter Jordbävningskatastrofen för ca sex månader sedan, så har Suzuki återhämtat sig bra med sin produktion. Nu planerar man att kompensera produktions bortfallet genom att öka produktionsvolymen i de fabriker som finns Utomlands.   Läs mer

Effektiv rakt igenom: Audi A8 hybrid
Motorstyrka som en 6-cylindrig, bränsleförbrukning som en 4-cylindrig: Under 2012 startar produktionen av A8 hybrid. Bensinmotorn – en 2.0 TFSI – levererar tillsammans med en elmotor en uteffekt på 245 hk och ett vridmoment på 480 Nm. Snittförbrukningen ligger under 6,4 liter per 100 km. På ren eldrift har A8 hybrid en topphastighet på 100 km/h och kan vid en hastighet på 60 km/h köra ca 3 km utsläppsfritt. Audi A8 hybrid visas nu på bilsalongen i Frankfurt.

Läs mer

Ledande biltillverkare väljer Bridgestones RFT-däck

Bridgestone har introducerat en Run Flat-version av sitt flaggskepp, sportdäcket Potenza S001. Däckets finns i fyra dimensioner från augusti 2011 i 40- till 55-profil. Nya Bridgestone Potenza S001 RFT kombinerar den sportiga karaktären hos S001 med hög nivå av säkerhet samt komfort med Bridgestones senaste Run Flat-teknologi.

Läs mer

Lexus öppnar för kundrecensioner på nätetSom första bilmärke och land på den europeiska marknaden öppnar Lexus möjligheten för sina användare att recensera sina bilar helt ocensurerat på nätet.   Läs mer

Scirocco R-Cup: Viktig helg för Ola Nilsson på Oschersleben
Ola Nilsson och Volkswagen Scirocco R-Cup återvänder till Tyskland för säsongens 8:e och 9:e deltävling. Sluttampen närmar sig i mästerskapet och kommande helg med två race på Oschersleben innebär att det finns många poäng att köra om.

Läs mer

Unik P1800 med Aston Martin-motor på Birmingham Classic Motor Show
Den 11-13 november är det åter dags för Footman James Classic Motor Show på NEC i Birmingham och Volvo Cars Heritage är på plats igen efter två års frånvaro. I montern finns också brittiska Volvo Owners Club.


Läs merProvkör: Nya VW Passat TSI ECOFUEL - BiltestNu har vi avslutat vår provkörning och biltest med nya Vw Passat Combi TSI Ecofuel. Man Kan slutsummera som så, att det har varit en ren glädje att få lära känna Volkswagens premiumvagn Passat TSI. Den här bilen uppfyller absolut mycket mer än vad man kan kräva av en familjebil. Jag säger nog inte för mycket att denna bil är en av de bästa bilarna som jag har provkört.

Läs mer


BILMAGAZINET PROVKÖR: TOYOTA IQ - BILTEST
Jag har kört flera bilmodeller i småbilsklassen, men den här är nog den minsta vagnen storleksmässigt jag har någonsin provkört. Toyota iQ som den här modellen heter är Toyotas minsting i familjen. Naturligtvis så är den extremt lättkörd och dessutom väldigt rolig att köra.

Läs merNya Aston Martin DBS Carbon Edition visas på Frankfurt Motor Show

Aston Martin debuterar med två nya DBS Carbon Edition på Frankfurt Motor Show den 13 september 2011.

Läs mer

Fords succé på motormässan i Frankfurt
Den 64:e upplagan av motormässan i Frankfurt visar några av Fords riktigt stora nyheter inom fordon och teknik. Företagets största utställning någonsin i Europa bjuder på fyra världspremiärer, en rad fordons- och tekniklanseringar samt en utomhustävling i körteknik.

Läs mer


Volvo Polestar Racing nya mästerskapsledare i STCC efter seger

Volvo Polestar Racing är nya ledare i teammästerskapet efter en överlägsen seger av Tommy Rustad i helgens andra tävling på Ring Knutstorp.


Läs mer

Lexus premiärvisar tre nya bilmodeller i Frankfurt
På årets bilmässa i Frankfurt, IAA 2011, är det världspremiär för den nya fullhybriden Lexus GS 450h. Dessutom är det europapremiär för den fyrhjulsdrivna Lexus GS 350 AWD och för nya Lexus CT 200h i F-Sport-utförande.

Läs mer

Heta känslor i STCC inför finalen
Nu hettar det till ordentligt mellan Ekblom och Rydell när det skiljer endast två poäng mellan dessa herrar i STCC. Finalen som senare avgörs i Mantorp kommer att bli knivskarp mellan dessa förare, kraven på både förare och bil kommer att kännas ordentligt.

Läs mer


DEBATTEN OM SAAB
I ju med alla turer om Vårt ädla Bilmärke Saab, så vill vi gärna skapa en liten diskussion och debatt om detta. Det som har hänt dels för företaget i sig samt de enorma lojala Saabarbetare är skandallöst, något som inte borde ha hänt om de inblandade aktörerna hade skött sina kort på rätt sätt.

Läs mer


Fiatgruppen på motormässan i Frankfurt
På årets internationella motormässa i Frankfurt visar Fiatgruppen både världsdebuter och redan etablerade modeller. Den 13 – 25 september presenteras nyheter från Fiat, Alfa Romeo, Lancia och Jeep. Samtliga varumärken bidrar till att fastställa gruppens breda och stabila position på den internationella motorscenen.

Läs mer

Opel visar lättvikts-elbil: Kör 1 mil för 1 kronaMed en helt ny batteridriven elbil siktar Opel på att stå i centrum på bilsalongen i Frankfurt. Inspirationen att bygga el bilar fortsätter efter framgångarna med Opel Ampera. Man inriktar sig också till en betydligt yngre kundgrupp med den här nya el-bilen.

Läs mer

Volkswagen satsar vidare på STCC
Volkswagen Sverige har bestämt sig för att fortsätta sin satsning på banracingmästerskapet STCC. Man planerar att köra säsongen 2012 med biogasdrivna Scirocco tillsammans med E.ON. Seriens renommé och tydliga miljöprofil är viktiga skäl till den fortsatta satsningen.

Läs mer


Skoda presenterar produktionsklar konceptbil i Frankfurt
På Frankfurtsalongen presenterar Skoda konceptbilen MisionL. Det är en produktionsklar försmak av framtidens Skoda och starten på en sjätte modellinje från den tjeckiska biltillverkaren. Bilen blir också en symbol för en planerad massiv produktoffensiv.

Läs mer

Avspänd Ekblom laddad inför STCC-avslutningen


STCC 2011 närmar sig finalen. På lördag avgörs den näst sista deltävlingen på Ring Knutstorp.


Läs mer

Fisker Automotive kommer avtäcka nya och vackra FISKER SURF - Frankfurt Auto Show
Till kommande Frankfürts bilmässa så kommer amrikanska Fisker presentera sin nya Fisker Surf. En vagn med ny design och flertalet nya tekinska innovationer.

Läs mer

Toyota startar tillverkning av Yaris i tre skift från januari 2012
Med start den 3 januari 2012 ökar Toyota produktionen av nya Yaris till tre skift vid företagets fabrik i Frankrike.

Läs mer

Bridgestone blickar mot framtiden på IAA:s 64:e internationella motormässa
Med en ny generation miljövänliga däck och RFT-däck, överraskande utvecklingskoncept och ett nytt utbud av vinterdäck, riktas Bridgestones fokus under IAA:s motormässa 2011 tydligt och fast mot framtiden.

Läs mer

Volkswagen introducerar cylinderavstängningNu tar Volkswagen nästa stora steg för att minska bränsleförbrukningen. Biltillverkaren blir först i världen med cylinderavstängning i en massproducerad fyrcylindrig överladdad motor. Innovationen introduceras i början av 2012 och debuterar i den nya 1,4 TSI-motorn.

Läs mer

Audi A2 Concept – ett innovativt koncept för framtiden
Med teknologistudien A2 concept, ger Audi en försmak av hur en elbil kan se ut i morgondagens megastäder. Helt eldrivna A2 concept är en premiumbil för storstaden, med generöst med utrymme och goda köregenskaper. Nu släpps bilder och mer information på konceptet som premiärvisas på bilsalongen i Frankfurt nästa vecka.

Läs mer

Chevrolet och Team Biogas laddar för slutstrid – tredjeförare kan avgöra
Inför årets näst sista STCC-helg på Ring Knutstorp trappas nu kriget om titeln upp. Chevrolet Motorsport kommer till start med tre bilar till helgens tävlingar på Ring Knutstorp för att stötta storstjärnan Rickard Rydell i kampen om STCC-titeln mot Fredrik Ekblom.

Läs mer


Dunlop SP IceSport - Ett nytt odubbat prestandadäck för tufft nordiskt vinterväglag
Dunlops senaste generation av vinterdäck har utökats med ett nytt odubbat prestandadäck, särskilt utvecklat för nordiska förhållanden. Dunlop SP IceSport klarar av de allra tuffaste vinterväglagen genom att kombinera flera testvinnande teknologier. Med Dunlops beprövade vinterdäcksteknologi i kombination med en speciellt anpassade gummiblandningar och däckmönster, levererar SP IceSport både prestanda och körglädje på is och snö liksom på torra och våta vintervägar.

Läs mer

Volvo Personvagnar lyfter XC90 med förfinad exteriör och interiör - BILMAGAZINET
Volvo Personvagnar uppgraderar nu den framgångsrika XC90-modellen. Nyheterna på SUV:en innehåller bl a mer sofistikerade linjer och material samt en ännu mer givande körupplevelse.XC90-ägaren kan ha ständig kontakt med sin bil via en ny mobilapplikation för en iPhone eller en Androidtelefon.

Läs mer

Hårda krav i biltesternas Silicon Valley
Biltestverksamheten i Norrbotten omsätter ungefär 800 miljoner kronor om året.Kunderna är internationella biltillverkare och deras underleverantörer. Kvalitets- och säkerhetskraven är höga på de företag som arbetar inom biltestverksamheten.

Läs mer

Tredje generationen Toyota Yaris – vassare, rymligare, smartare


Toyota lanserar nu tredje generationen av den kompakta Yaris-modellen, med en helt ny design, bättre utrymmen och en rad smarta och användbara detaljlösningar. Nya Yaris kvalar med samtliga motor- och växellådsalternativ in som miljöbil, med CO2-utsläpp under 120 g/km. Den börjar säljas i Sverige i slutet av oktober 2011.

Läs mer

Scirocco R-Cup: Ola Nilsson segrade på Brands Hatch


Svenske landslagsföraren Ola Nilsson tog säsongens andra seger i Volkswagen Scirocco R-Cup genom ett felfritt race när serien besökte Brands Hatch. Det stjärnspäckade startfältet med bland annat F1-förarna Johnny Herbert och Mark Blundell som gäster bjöd som vanligt på riktigt bra racing.

Läs merTrippelseger för Audi på Brands Hatch


Trots svåra förhållanden tog Audi en trippelseger när söndagens DTM-race avgjordes på Brands Hatch. Martin Tomczyk tog säsongens tredje seger och tog därmed över ledningen i den totala sammanställningen. Svenske Mattias Ekström körde in på en andra plats medan Edoardo Mortara fullbordade hattricket.

Läs mer


VI PROVKÖR: OPEL CORSA 1,3 CDTI- ECOFLEX

Vi fortsätter med våra biltester inom B-segmentet. Efter Toyota Verso så blev det Opels tur att hamna i luppen. Vi tog oss friheten att provköra Opel Corsa CDTI EcoFlex. En bil som har en miljö dieselsnurra på 1,3 liter och en manuell femväxlad låda.

Läs mer


RALLY: FIXUS SPRINTEN-2011 RASBO MK


Så var det dags för ett rallyreportage. Bilmagazinet har besökt Rasbo MK:s årliga rallysprint, som i år har döpts till Fixussprinten. Över 80 anmälda rallyekipage hade anmält sig till denna rallysprint som var uppladdade inför denna tävling. Följ med här och njut av härlig rallytävling från Uppland.Läs mer: http://www.bilmagazinet.se/pages/posts/rally-fixus-sprinten-2011-rasbo-mk---bilmagazinet937.php

RSS 2.0