Audi A4 – nu ännu bättre och mer effektiv


Audis bäst säljande modell blir ännu vassare när Audi A4 och S4 nu uppdateras. Nya tekniska lösningar för ännu bättre effektivitet, kördynamik och infotainment, tillsammans med ännu elegantare design, bekräftar det försprång genom teknik som A4 sedan, A4 Avant, A4 allroad quattro och S4 erbjuder sina kunder

Läs mer

Mitsubishi lyfter PajeroMitsubishi ger sin klassiska terrängbil, Pajero, ett ansiktslyft inför modellåret 2012. Bland förändringarna märks en ny grill, ny stötfångare och nya fälgar. Pajero lanserades för första gången 1982 och är idag en av marknadens mest klassiska terrängbilar.

Läs mer

Lexus i topp på Consumer Reports lista över tillförlitliga bilar
Lexus rankas som ett av de mest tillförlitliga bilmärkena på marknaden i den oberoende amerikanska organisationen Consumer Reports senaste undersökning.

Läs mer

Fem stjärnor i Euro NCAP för Opel Zafira Tourer och Astra GTC
Ytterligare toppnoteringar för nya Opel-modeller från den oberoende konsumentorganisationen Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme). Experterna på krocktester har delat ut fem stjärnor när det gäller säkerhet och undvikande av olyckor både till Opel Astra GTC och till Zafira Tourer.

Läs mer

Tokyo-premiär för Mazda Takeri
På den 42:a Tokyo-salongen blir det världspremiär för konceptbilen Mazda Takeri, en designstudie för nästa generations mellanklassbil från Mazda. Det blir även Japan-premiär för nya produktionsklara kompakta crossover-modellen CX-5 med den banbrytande SKYACTIV teknologin samt ytterligare ny teknik.

Läs mer

Nya Ford Ranger får 5 stjärnor i Euro NCAP:s krocktest
Nya Ford Ranger skriver bilhistoria genom att bli den första pickupen någonsin som får maximala 5 stjärnor i krocktestet Euro NCAP.

Läs mer

Fem stjärnor för Hyundai Veloster
Fler toppnoteringar för Hyundai, i säkerhetsorganisationen Euro NCAP´s allt tuffare test.

Läs mer

Audi körde hem säsongens samtliga DTM-titlar
Årets DTM-säsong har varit perfekt för Audi. Martin Tomczyk lyckades tidigt säkra mästerskapstiteln och under finalavslutningen på Hockenheim körde dessutom Mattias Ekström hem andraplatsen totalt i mästerskapet. Audi lyckades även med bedriften att genom Audi Sport Team Abt Sportsline vinna teammästerskapet samtidigt som Miguel Molina blev utsedd till "Rookie of the Year".

Läs mer

Svensk säljstart för nya Toyota Yaris
I helgen 22-23 oktober börjar den nya, tredje generationen Yaris att säljas i Sverige. Det är en helt ny, rymligare och mycket väl-utrustad bil som med samtliga motoralternativ klassas som miljöbil – med steglös automatlåda är den t o m snålare än med manuell växellåda.

Läs mer

Peugeot 908 HYbrid4 testad på bana
Nu gör Peugeots hybridteknologi debut även på racingbanan. Peugeot 908 HYbrid4 visades första gången på bilsalongen i Genève i mars 2011 och nu har Peugeot för första gången testat 908:an på en långloppsbana.

Läs mer


BILTEST: TOYOTA iQ – BILMAGAZINET
Nu har vi avslutat vår biltest med lilla Toyota IQ. En bil som faktiskt har varit trevlig och inte minst rolig att köra. Är man under tre meter i längden och inte väger mer än 980 kg samt förfogar över 98 hästar då har man också låg bränsleförbrukning, fick knacka på bränslemätaren! Trots det lilla formatet så kändes lilla iQ större väl man satt bakom ratten. JO! Det finns faktiskt ett baksäte, SÄKERT!

Läs mer

HYUNDAI FÖRVANDLAR 30 KVADRATKILOMETER ÖKEN TILL GRÖNOMRÅDE
Lite om bilindustrins satsning om vår befintliga miljö World Wide. Redan 2008 startades Hyundai Green Zone ett projektet, för att dels förhindra ökenödeläggelse samt skapa grönområden i Inre Mongoliet. Arbetet har skett i samarbete med regeringarna i Kina och Inre Mongoliet.

Läs mer

Mazda CX-5 först med att använda ultrahöghållfasthetsstål
Mazda Motor Corporation har i samarbete med Sumitomo Metal Industries, Ltd. och Aisin Takaoka Co., Ltd. för första gången inom bilindustrin lyckats utveckla och använda 1 800 MPa ultrahöghållfasthetsstål. Detta superstarka material får premiär i helt nya Mazda CX-5, en crossover i kompaktklassen, som börjar säljas under våren 2012.

Läs mer

Volkswagen nylanserar efterlängtad polisbil
Sedan några år tillbaka återfinns Volkswagen Passat i polisens tjänst. Under 2011 har Volkswagen Passat Polis nylanserats och den svenska polisen har beställt över 50 exemplar. Leveranserna pågår för fullt och beräknas vara klara till årsskiftet.

Läs mer

Hydraulisk pressverktygssats från Kamasa Tools ger upp till 12 ton tryckKamasa Tools lanserar en hydraulisk pressverktygssats för kulleder och bussningar, med öppningsbredd på 115mm och öppningslängd på 280mm.

Läs mer

Aston Martins VD och Toyotas ordförande bytte bilar under tävlingen VLN på Nurburgring


Den nionde rundan av VLN-serien år 2011 har sett ett speciellt och unikt förhållande fortsätta växa på Nürburgring. På det 35e 250-mils DMV racet, körde Dr. Ulrich Bez, VD på Aston Martin Lagonda Ltd., och Akio Toyoda, ordförande för Toyota Motor Corporation, varandras bilar.

Läs mer


Volvo Personvagnar börjar sälja Volvo V60 Plug-in Hybrid 2012
I början av 2011 presenterade Volvo Car Corporation V60 Plug-in Hybrid - en praktiskt taget produktionsklar bil med koldioxidutsläpp under 50 g/km.Laddhybriden kommer att lanseras på marknaden 2012 och är resultatet av ett nära samarbete mellan Volvo Personvagnar och den svenska elkraftsleverantören Vattenfall.

Läs mer

Opel Ampera – ”Årets Bil 2012” i Danmark
Danska Motorjournalisternas klubb har belönat elbilen Opel Ampera med titeln ”Årets Bil 2012”.

Läs mer

VI PROVKÖR: NYA SUBARU OUTBACK TURBODIESEL - BILMAGAZINET
Nu har vi provkört lite småbilar i både B och A segmentet, varav den sista blev lilla Toyota iQ. Nu i höst går vi upp några steg nämligen till D-segmentet alltså den traditionella bilstorleken i familjeklassen med fyrhjulsdrift. Vi valt att provköra nya Subaru Outback som är byggd på Legacys underställ eller plattform. Ja en japansk Crossover eller en pionjär för tuffa tag.

Läs merMaximal motorprestanda med nya Castrol EDGE

Castrols mest kraftfulla motoroljor någonsin maximerar motorns prestanda under tryck

Läs mer


Nya körkortsbestämmelser


Regeringen har idag beslutat om en proposition med förslag till nya bestämmelser om körkort. Genom förslaget genomförs det tredje körkortsdirektivet i svensk rätt samt vissa andra ändringar av körkortsbestämmelserna.

Läs mer

Audi sätter nytt försäljningsrekord i septemberFörsäljningsstatistiken för Audi pekar fortsatt uppåt i alla regioner i världen. Bolaget sålde omkring 120 200 bilar i hela världen under september vilket är en ökning med 17,1 procent jämfört med samma period föregående år. I Sverige är ökningen 19,5 procent framför allt tack vare den nya generationen Audi A6 och A1-modellen som bidragit till ytterligare bredd i modellprogrammet.

Läs mer

Rally: DM-tävling Malmjärn Runt - Bilmagazinet
Vi har följt och bevakat Hofors MS näst sista DM-tävling Malmjärn Runt i Gästrikland. Orten där kampen skulle ske blev Torsåker, som erbjöd den närmare 100 starka starfältet med tre härliga fartsträckor i grusunderlag. Hofors MS kunde inte heller tima vädret bättre, då man bjöd med blå himmel och sol under hela dagen för publiken.

Läs mer


Nu lanserar Thule världens enklaste snökedja - Thule Easy-fit
Hösten är här och snart kommer första snön. Nu lanserar Thule en ny snökedja med namnet Thule Easy-fit, den enklaste snökedjan någonsin att montera på bilen.

Läs mer

Volkswagen ökar 12,3 procent till 3,8 miljoner personbilarVolkswagen fortsätter att växa på den globala bilmarknaden. Under årets tre första kvartal har märket levererat 3,81 miljoner personbilar till kunder över hela världen. Det är en ökning med 12,3 procent jämfört med samma period förra året.    Läs mer

Teammästerskap inför i Rally-SM
Nästa säsong får rallyeliten möjlighet att bilda team med tre bilar i varje. Det team som efter de sex deltävlingarna i Rally-SM har samlat flest poäng vinner - och det blir möjligt att fritt välja bil och förare till teamet.

Läs mer

Tappad bilnyckel kan kosta skjortanModerna elektroniska bilnycklar är dyrare än man tror. En förlorad bilnyckel kostar mellan 3 000 och 10 000 kronor att ersätta, eftersom låssystemet måste omprogrammeras. If ger tips hur du slipper bli av med bilnyckeln.    Läs mer

Peugeot vann Petit Le Mans- totalseger i Intercontinental Le Mans Cup
Det blev totalseger dubbelt upp för Peugeot i den näst sista deltävlingen Petit Le Mans på Road Atlanta i USA. Efter ett spännande lopp.

Läs merGoodyear ökar greppet med smarta vinterdäck
Goodyear ligger i frontlinjen i utvecklingen av framtidens vinterdäck. Framtagningen av de nya generationerna pågår vid Goodyear Innovation Center i Luxemburg (GIC*L) och handlar om smarta vinterdäck som bygger på helt ny teknologi.

Läs mer

Ynnor Bil 90: Volvo drar ifrån på företagsmarknadenI augusti var Volkswagen på väg att gå om Volvo som största märke på tjänstebilsmarknaden i Sverige. Men i september har Volvo kontrat, och det rejält. Volvo är nu åter nästan dubbelt så stora. Det visar de verkliga försäljningssiffrorna i Ynnors statistik Bil 90 som Tjänstebilsfakta kan publicera.     Läs mer

Nya Chevrolet Colorado lanseras i Thailand
Stora amerikanska pickuper är fortfarande alltjämt populära "still going strong". GM lanserar nu sin senaste skapelse nya Chevrolet Colorado i Thailand "Pickupernas Mecka" En fyrhjulsdriven och mest avancerade pickupen från General Motors någonsin.

Läs mer

Rally: Sandell tillbaka på grus
På fredag startar Rally of Scotland, med Patrik Sandell och Staffan Parmander på startlinjen i en Skoda Fabia S2000. Efter några asfaltrallyn är det äntligen dags för Red Bull-duon att vara tillbaka på sitt favoritunderlag: grus. Dessutom med fler poäng än vanligt att slåss om.

Läs mer


Första bilderna på Peugeots nya SUV - 4008


Marknaden för fyrhjulsdrivna fordon har ökat i stadig takt sedan 2005. I Ryssland står detta segment för en femtedel av bilmarknaden, varav majoriteten är kompakta suvar eller crossover-modeller. I Europa är motsvarande siffra ca 10 %, vilket förklarar satsningen på andra marknader än Europa.

Läs mer

RENAULT CLIO R.S.: en djävulsk Clio med en ängels ansikte!
Lagom till Halloween lanserar Renault Sport Clio "Ängel & Demon", en limited edition av Clio R.S. med det berömda Cup-chassit och ett grymt utbud av utrustning. Två nya matta lacker som är helt nya för Renault lanseras också.

Läs mer

Audiföraren Martin Tomczyk DTM mästare 2011


Det blev en framgångsrik motorsporthelg i Valencia för Audi när Martin Tomczyk säkrade en tidig totalseger i DTM. Audi körde imponerande hem de sex första platserna och Mattias Ekström tog sin tredje seger på fyra lopp.

Läs mer


Volvo rullar fortare än andra - september årets bästa månadVolvo Personbilar Sverige AB hade sin bästa nyregistreringsmånad hittills under 2011 i september!     Läs mer


BILTEST: NYA OPEL CORSA 1,3 CDTI ECOFLEX – BILMAGAZINET
Nu har vi avslutat vår biltest med nya Opel Corsa Ecoflex. En bil som faktiskt har varit trevlig att köra och som dieselversion är den en pigg bil med låg bränsleförbrukning. Man kan säga att Opel Corsa är en komplett B-klass bil som har de innovativa tekniska utrustningar som man har nytta av.

Läs mer

CITROËN C4 AIRCROSS – NY KOMPAKT SUV
Efter stora försäljningsframgångar för nya CITROËN C4, som sedan lanseringen för bara ett år sedan har tillverkats i mer än 100 000 exemplar, kompletteras CITROËNS program nu med en helt ny modell - CITROËN C4 AIRCROSS. Denna kompakta SUV utgör en lyckad kombination av design och teknisk innovation och passar för en modern livsstil.

Läs mer

Mazda3 får toppbetyg i tyska Auto Bilds 10 000 milatest
Mazda fortsätter att göra mycket bra ifrån sig den tyska motortidningen Auto Bilds långtester. Efter att både Mazda6 och Mazda5 tidigare avverkat 10.000 mil på tyska vägar har nu även Mazda3 körts lika långt med enastående resultat.

Läs mer

RSS 2.0